Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2007 09:17 - За кого бие камбаната?
Автор: lindentea Категория: Други   
Прочетен: 2163 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 04.10.2007 10:37


Това е  само откъс от публикация в сайт, който всеки от нас ТРЯБВА да посещава поне веднъж дневно. И не ме питайте защо. Идете, вижте, ПОЧУВСТВАЙТЕ.
И си отговорете сами...


" БЮРОКРАЦИЯТА УБИВА ДЕЦАТА НИ! А НИЕ СТОИМ ОТСТРАНИ, КРОТКИ КАТО ОВЧИЦИ... 

Много ми се ще това заглавие да беше само драматично. Но, за съжаление, то е преди всичко вярно.

В нормална държава сайт като нашия не би съществувал. В нормалните държави хората плащат данъци, за да издържат чиновници, които да правят живота им по-лесен. При нас е точно обратното. Чиновникът е враг номер едно на гражданина. Чиновникът не се чувства пълноценен (и щастлив), ако не направи всичко по силите си, за да възпрепятства, забави, отложи или провали в зародиш всяко разумно и логично решение или действие, което по някакъв начин би улеснило живота на "това неблагодарно животно" - гражданинът на Република България. Примерите са навсякъде около нас. Всеки ден. Хиляди...

..........................


За пореден път живота на едно дете е играчка в мръсните ръце на Българската Здравна Мафия. Да, време е вече да наречем нещата с истинските им имена! Време е да се събудим и да покажем, че под овчите кожи на някои от нас се крият кръвожадни зверове. Животът на децата ни заслужава да се вкопчим със зъби като питбули в омразния Чиновник - и да му покажем, че не може да си разиграва коня вечно.

В едно гражданско общество гласът на Разума трябва да е по-силен от писукането на Бюрократа! В една нормална държава трябва да се чуе гласът на Медиите, а ако е нужно - и този на Прокуратурата. Защото какво е възпрепятстването на спасяването на детския живот и здраве, ако не Престъпление?

Преди много, много години един велик английски поет е казал, че:

"Човекът не е Остров, вътре в себе си затворен. Човекът има връзка с Континента, той е част от всичко друго. ....всяка човешка смърт ме намалява, аз съм част от цялото човечество. И затова недей да питаш за кого бие камбаната - камбаната бие за теб!" Автор Пламен Петров


Тагове:   Камбаната,   бие,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Камбаната наистина бие за всички нас !
04.10.2007 10:34
Срамно е,трагично е, че здравето и животът на децата зависят от една безумно тромава бюрокрация, където никой не си е на мястото и основното им занимание е как да не се занимават с нищо.
Как спят тези хора нощем?!?!
цитирай
2. lindentea - Да им подпалим телефоните!
04.10.2007 11:22
Звънете! Звънете, моля ви! Нека вдигнем тревога до Бога! Ако не притиснем институциите и бюрократите, живота на едно малко ангелче е в опасност! Няма време!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lindentea
Категория: Други
Прочетен: 525652
Постинги: 43
Коментари: 285
Гласове: 517
Архив