2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Прочетен: 7888 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 31.10.2007 13:57
Печени кости с мозък – мезе от менюто на лондонския ресторант «St. John».
Девиз на ресторанта: «Всичко – от главата до опашката»
Медени „бъчонки”, както и яйца от мравки ядат в Лаос
Така наречния китов бекон, популярно мезе в Япония
Супа от крокодил
Супа от перки на акула
Том праедт, или тайванската «супа на призраците», за приготвянето на която зародишите на рибките се пускат в студена вода заедно с нарязани стъбла на водна поветица. Впоследствие водата се загрява, и рибките търсят убежище във вътрешността на стъблата. Крен резултат – стеблата са пълни с варена риба, ...малко подправки... и супата е готова!
Живо сасами в Япония - одори-гуй (танцуваща храна) – омарът в чинията е
все още жив!
Стотоци резенчета от сурова риба фугу, не по дебели от лист хартия,традиционно подредени във форма на хризантема. Едно резенче струва около 2 долара. Дано готвачът е специалист!
В Япония по време на икономическия бум през 80-те на мода излиза суши със златно фолио. Доколкото златотое инертен метал, в такива количества не оказва никакво въздействие – нито позитивно,нито негативно.
Народна мъдрост
За ядене става всичко, което има два крака, освен бояджийската стълба, всичко което има четири крака, освен масата и стола, всичко което лети в небето, освен самолета, и всичко което плува, освен подводницата.
Популярна на Изток поговорка
Ако се съобразите с поговорката и опитате всичко, което може да се яде, след време спокойно можете да отговорите :
Насекоми ли ? О, ядох миналата седмица.
А сега на пазар...
А като гледам и какво яде Венеца на мирозданието ми се ще да съм ДЪЖДОВНИК.
Това май нищо не го яде !
Не се ли нарича още САЛАМАНДЪР.? Звучи като салам Амбарица.