2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. deathmetalverses
11. getmans1
12. hadjito
13. samvoin
14. tili
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Прочетен: 20588 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 31.10.2007 13:10
Какво ядат хората?
Хлебарки, змии, личинки, котешко и кучешко месо, кактуси, птичи гнезда, злато – нима всичко това може да се употребява за ядене? Оказва се, че може, при това ежедневно и даже за празниците...
Различните народи по света имат различни вкусове. В Тайван употребяват змийската кръв като тонизиращо средство, в американските юго-западни щати е популярно месото на гърмящата змия, а за много австралийски аборигени основен кулинарен продукт е месото от кенгуру, понастоящем предлагано в десетки ресторанти на Зеления континент. Част от ресторантите в Ханой и Сеул са специализирани за ястия от кучешко месо. Говежди и овчи бели бъбреци, известни като «Стридите на Скалистите планини» е популярно блюдо в американския Запад, а в Китай с удоволствие си хапват с клечки рибешки очи и петльови висулки. В Юго-Източна Азия – деликатес са пържените прелетни скакалци, а в отделни райони на Африка и Амазония един от основните хранителни продукти е пушеното маймунско месо. Главен източник на белтъчини в Перу са морските свинчета, в Африка и Южна Америка отдават дължимото на вкусните и питателни мравки и термити, а в Тибет пият чая си с масло от як. Многовековна е традицията във Франция да се яде конско месо, а сега потреблението му в Япония стремително нараства. Изброените продукти се употребяват с удоволствие на единия край на планетата, а на другия - категорично се отвращават от тях.
Спорно е обаче, кое е по-здравословно - екстремалните кулинарни продукти и ястията приготвени от тях или генноманипулираните храни, бързите закуски и тоновете хранителни продукти в супермаркетите, в състава на които влизат неизвестни за повечето от нас химически консерванти, оцветители и стабилизатори.
А сега да видим, кой какво яде...
Франция – колбаси от магарешко месо и щанд в магазин за конско
Сервитьор в ресторанта «Carnivore» («Месоядни») в Найроби предлага на клиентите «дивеча на деня» - крокодилско месо на грил. Яйца на игуана - Карибското крайбрежие на Колумбия – любимото мезе на местните към бял ром... Игуани на грил – пак там
Гнезда на лястовици ...и кюфтенца от тях -
провинция Сабах на остров Борнео
Заготовка за супа от жабешко месо - омкоб – Севроизточен Тайланд
Пържени прилепи – традиционно ястие за живеещите в подножието на хребета, разделящ Бирма и Тайланд
Съставки за пикантен сос - Тайланд.
Чипс от тарантула — визитна картичка на малкия камбоджански град Скуон
Пържени щурци – идеална украса за фаршировани чери доматчета - Тайланд
Коктейлна салата с пържени бръмбари
Тост с голи охлюви Виетнам –мишлета на скара, консумират се с пикантен сос
Индия – половин рупия на парче...за обяд или вечеря
Филипините – птичи ембриони с консистенция на яйчен белтък
Продавач предлага прясна змийска кръв на улица Хва-Хси в Тайпе, по-известна като Змийската алея. В тази част на света считат, че змийската кръв повишава потенцията.
Вино с настойка от кобра – китайско змийско вино
Китай - Мариновани във вино пениси на елен. Виното също се консумира.
Целта – повишаване на сексуалната енергия у мъжете.
Пушени маймуни – Конго
Реколта от личинки – добре изпържени,
с пикантен сос,
те са популярно ястие в голяма част от Азия
Бонбони със скорпиони, произвеждани от
«W & S Corporation» - Невада,
могат да се поръчат по пощата...
Тост с пържени скорпиони и аспержи, глазирани с зеленчуково желе
и безалкохолно от цветове на хризантема